image

Miroslav Terzić – Kolekcionar u nizu: Uspomene u malom

Za nekoga su to samo igračke. Automobilčići kojima se igraju deca. Međutim, kada pažljivo pogledate neki od tih malih modela, pogotovo onih u razmeri 1:18, uočićete mnogo detalja kao i kod originala čija su smanjena kopija, te ćete shvatiti da te “igračke” baš i nisu za decu. One su pre namenjene “velikoj deci” i onima koji su večno mladi duhom, a koji s vremena na vreme odlutaju u svet mašte ili jednostavno uživaju u tome da se vrate u neka prošla vremena posmatrajući uživo makete automobila kojima su se nekada divili. I ne moraju to biti samo automobili... U ovoj vrsti kolekcionarstva, neko sakuplja makete putničkih automobila, neko sportskih, neko kamiona, a ima i onih koje zanimaju avioni, kamioni, vozovi, brodovi i sva druga prevozna sredstva. No, hobi je jedan, ljubav prema što vernijim kopijama velikih, pravih modela!

Miroslav Terzić iz Sente ima mnogo hobija i interesovanja. Jedan od osnovnih, koji ga je učinio poznatim i van granica naše zemlje je avio-modelarstvo i RC (engl. Radio Control) modeli, tj. oni kojima se može upravljati preko radio-stanice. Pre četrdesetak godina počeo je sa izradom

[...]


Da biste pročitali ceo članak potrebno je da se ulogujete na svoj nalog. Vi znate ko smo mi, gledate nas na malim ekranima, a sada i na aplikaciji SAT HUB. I mi bismo voleli da se upoznamo sa vama tako što ćete se ili ulogovati na svoj nalog ako ga imate ili se registrovati što je vrlo jednostavno. Klikom na „Registruj se“ za samo nekoliko trenutaka, potpuno besplatno, postajete deo velike zajednice.
 

Komentari

Prijavite se da biste mogli komentarisati!